+31 (0) 511 408 100 Reserveer

Menu

Zo dicht bij zee hebben de koks van Het Raadsel van de Wadden het maar makkelijk; altijd aanvoer van verse vis, kreeft, oesters en andere zeevruchten. In verband met de versheid is de voorraad niet altijd onbeperkt en hoewel dat een voordeel is (het wordt dagelijks vers aangeleverd) kan een bepaald menu soms uitverkocht zijn. Maar dat is gelukkig maar heel sporadisch. Het gaat dan met name om de oesters en kreeft.

Speciale menu’s

Als onze koks speciale gerechten tegenkomen dan vindt u die terug in de specials. Dat kan een gerecht zijn wat ze vonden bij de vishandel, de slager of de groenteboer. Vaak maar een paar dagen beschikbaar maar er is altijd wel iets buiten de kaart. De bediening wijst u daar op maar maakt u gerust uw speciale wensen kenbaar.

Vlees uit het Lauwersland

Dat er veel intensieve veeteelt rondom het Lauwersmeer plaatsvindt heeft u al gemerkt. De vele kwelders en zilte graslanden worden gebruikt voor de opfok van runderen en schapen. Uw favoriete gerecht vindt u vast terug op onze menukaart.

 

Broodplankje
met verschillende broodsoorten, tapenade, pittige olijfolie en huisgemaakte kruidenboter | 6,00

Licht gebonden mosterdsoep 
met een julienne van appel en Friese droge worst | 6,00

Gefrituurde Friese Geitenkaas
met honingchili, zoetzure salade en walnoot | 8,50

Huisgemaakte carpaccio
van Angus Beef met truffelmayonaise, kerstomaat,  Berenburg-kaas en pijnboom-pitten | 11,00

Een taartje van Makreel
met Noorse garnalen, Limoncello-dressing en mesclun | 9,90


Voor de kids

Tagliatelle
met roerbakgroenten in Tomatensaus en een ijsje na | 10,50

Spareribs
met friet en salade en een ijsje na | 13,00

Kippendij saté
met friet en salade en een ijsje na | 12,50

Kipnuggets, kibbeling of frikandel
met friet en salade en een ijsje na | 9,50


Hoofdgerechten

Tagliatelle
met roerbakgroenten in tomatensaus | 13,50

Vegetarische Quiche
met broccoli, cashew-noten en Blue de Wolvega kaas | 17,50

Op de huid gebakken Kabeljauw
met basilicumtomatensaus | 18,00

Gebakken zalm
met roerbakgroenten | 19,50

Saté van Kippendij
met kroepoek, seroendeng, gefrituurde uitjes en ingelegde groentes | 16,50

Botermalse Tournedos
van Fries weiderund met zwarte peper jus, zoete aardappelpuree en spruitblaadjes | 29,50

Rijkelijke gevulde Runderstoof
Geserveerd met rijst | 18,50


Maaltijdsalades

Maaltijdsalade Geitenkaas 
met appel, walnoten, tomaatjes, mesclun en honing | 12,50

Maaltijdsalade Carpaccio
Huisgemaakte carpaccio van Angus Beef met truffelmayonaise, mesclun, kerstomaat,  Berenburg-kaas en pijnboom-pitten | 14,50

Maaltijdsalade Makreel
met Noorse garnalen, mesclun en een dressing van Limoncello | 14,50


Bijgerechten

Warme groenten van de dag | 2,50

Friet met huisgemaakte mayonaise | 2,25

Aardappelgratin | 3,00

Salade met walnoten, mesclun en huisgemaakte dressing | 2,50


Nagerechten

Cheesecake
met een coulis van rood fruit en hangop | 8,50

Crème brûlée
met sinaasappelijs | 8,50

Kaasplankje
met verschillende Friese kazen, honing en vijgenbrood | 9,90

Proeverij van het Raadsel
Een selectie van zoete en hartige delicatessen | 10,50

Dame Blanche
een heerlijke klassieker | 7,50

Het Raadsel van de Wadden

Ons restaurant is genoemd naar het boek “Het raadsel van de wadden”, vertaald van “The riddle of the sands”. Dit boek is geschreven in 1903, door Erskine Childers.

Cultuurrestaurant Lauwersmeer | “Het Raadsel van de Wadden”

Met regionale specialiteiten en klassiekers verwennen we u in ons restaurant met daarbijhorende serre en terras – met uitzicht over de jachthaven en het Lauwersmeer. Wij gebruiken uitsluitend verse en eersteklas ingrediënten, die we met kennis van zaken en passie verwerken. De nadruk ligt op regionale en authentieke producten. U kunt bij ons genieten van de klassieke én innovatieve keuken met regionale accenten en excellente wijnen. Restaurant Lauwersmeer heet eigenlijk “Het Raadsel van de Wadden”.

Ons restaurant maakt deel uit van Jachthaven Lauwersmeer. Cultuurrestaurant Het Raadsel van de Wadden wordt daarom vaak genoemd in verband met kleinschalige muzikale of theater optredens. Veel culturen spoelen hier, al dan niet per zeilboot, aan. Het bijzondere daaraan is dat het niets bijzonders is. Schuif gewoon aan en geniet van uw eten, een goed glas wijn en muziek. Het is bijna altijd gratis maar de artiest van dienst heeft er niets op tegen wanneer u een borrel aanbiedt of een euro in de artiestenpot doet.