+31 (0) 511 408 100 Reserveer

Theekaart

Neem nog even een momentje de tijd om van het prachtige uitzicht op de haven te genieten onder het genot van één van onze bijzondere theesoorten.

Verkrijgbaar per glas en per potje.
€ 2,60 / € 6,60

Heeft u genoten van uw thee? Wij verkopen uw favoriete soort ook in zakjes om mee naar huis te nemen. Vraag ernaar bij de bediening!

Grijze Zeehond
Landrotten zouden deze zwarte thee met bergamotaroma weleens fout kunnen benoemen. Wie echter weet dat de Grijze Graaf een verwoed zeiler was, begrijpt dat die naam niet juist is.
Ingrediënten: zwarte thee, natuurlijk aroma.

Overstag
Laverend over de Friese meren ruik je de geuren van het riet, de watermunt en wilde bloemen. Een heerlijke, frisse smaak zonder te overdrijven.
Ingrediënten: zwarte en groene thee, muntblad en bloesemaroma.

Noordpolderzijl
Even standvastig als de Groningers en het gelijknamige haventje aan de Groninger kust, is deze grofbladige melange met veel jonge topblaadjes. Een zoetkruidig karakter en een milde smaak.
Ingrediënten: zwarte thee.

Het Raadsel van de Wadden
De sfeer van het Wad proeft u in deze heerlijk zachte, friszoete thee met echte Cranberry’s.
Ingrediënten: zwarte thee, cranberry’s, bessen, bessenblad en natuurlijk aroma.

Rûzich Waar
Zo noemen de Friezen de krachtige zomerwind. Deze zwarte thee met citrus, rozenbloesem en specerijen maakt het leven aan wal wat aangenamer. Hartverwarmend zoet en kruidig.
Ingrediënten: zwarte thee, rozenbloesem citrusschil en specerijen.

Het Groninger Hoogelaand
Het luchtige leven van de gegoede Groninger herenboer. Een bloemige geur die door groene thee en jasmijnbloesem een aangename en volle smaak levert.
Ingrediënten: groene thee, jasmijnbloesem.

Bommen Berend
Geen echte thee maar een biologische specerijen-melange uit India. Een vreemde eend in de bijt dus. Dat dachten de Groningers ook van Bommen Berend die meende dat hij de eigenaar van Groningen was, en met een krachtig kanon (de Grote Griet) knalden ze hem terug naar waar hij vandaan kwam.
Ingrediënten: kaneel, gember, kruidnagel, kardemom en peper. Biologisch.

Wyte Wiven
Waar de Witte Wieven door de moerasnevels zweven, daar plukken wij de brandnetels en
andere kruiden voor deze thee. Looizuur- en cafeïne vrij.
Ingrediënten: brandnetel, zoethout, venkel, vlierbloesem, pepermunt en citroengras. Biologisch.

Friese Wouden
Oerbossen zover het oog reikte, zo was Friesland eeuwen geleden. De smaak van deze naaldbossen proeft u in deze rooibosthee. Rijk aan vitamine C, looizuurarm en cafeïnevrij
Ingrediënten: rooibos. Biologisch.