+31 (0) 511 408 100 Reserveer

Sfeer

Sfeer in Restaurant Lauwersmeer | Het Raadsel van de Wadden | bij Landal Esonstad, Oostmahorn en Anjum

Restaurant Lauwersmeer is, met veertig stoelen binnen en zestig op het terras, niet groot. Het heeft geen sterallures en is uiterst betaalbaar. Dat heeft niets te maken met noordelijke nuchterheid, maar alles met de sfeer die er heerst op het Lauwersmeer; de puurheid, authenticiteit en echtheid van deze geketende zee.

Restaurant Lauwersmeer bij Landal Esonstad

Iedereen in ons team heeft “iets” met de watersport en dat merk je. Aan de boeken in de boekenkast, de foto’s aan de muur, de zeeradio op de bar die altijd aanstaat. De verhalen van het personeel over bijzondere zeiltochten, of die van bezoekers die nog verder weggeweest zijn. De zeilers die nog steeds onder de indruk zijn van de bultrug walvis die zij in het Westgat (tussen Ameland en Schiermonnikoog) tegenkwamen. De zeiler die nog steeds niet wordt geloofd wanneer hij zegt vier orka’s te hebben gezien ter hoogte van Helgoland.U ziet ze hier allemaal binnenlopen, van direkteur in krijtstreepjespak tot de zeezwerver, broederlijk in discussie over vaak niet ter zake doende, maar op dat moment o zo belangrijke eigenschappen van schepen.

Restaurant het Raadsel van de Wadden, Oostmahorn

Restaurant Lauwersmeer heet ter plaatse Restaurant Het Raadsel van de Wadden. Vernoemd naar een beroemd boek wat zich afspeelt in deze omgeving en destijds zelfs het beleid van de Engelse regering beïnvloedde. Het geheimzinnige, de sfeer van de zee, het uitzicht en de eerlijke gerechten tegen eerlijke prijzen, dat is wat u in ons restaurant mag verwachten.